Wat is het?

Effectieve behandeling van o.a. rodevaatjes en pigment met een laser.
Diode lasers zijn uiterst effectief in het behandelen van rode vaatjes en pigment. Verder kunnen stelwratjes worden weggehaald en kan rosacea en couperose behandeld worden met deze laser. Bij behandeling van oppervlakige rode vaatjes is er vrijwel direct resultaat zichtbaar. Bij een pigment-behandeling zal het pigment eerst donkerder kleuren, waarna het resultaat zichtbaar zal zijn.

De werking van een pigment- en vaatlaser
Bij een laserbehandeling wordt licht in de huid omgezet in energie. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaatjes worden verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Vervolgens zal het lichaam de overblijfselen opruimen. Met een laser van slechts enkele milimeters kunnen zichtbare vaatjes nauwkeurig behandeld worden, zonder dat de huid eromheen beschadigd raakt.

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling
Wanneer u ervoor heeft gekozen om uzelf te laten behandelen, zal uw huid van te voren gereinigd worden. Hierna zal er gevragd worden om een bril op te doen. Op deze manier blijven uw ogen beschermd tegen laserstralen. Vervolgens zal uw behandelaar de plekjes één voor één gaan belichten.

Bij het behandelen van rode vaatjes zullen deze door de warmte worden dichtgeschroeid. Hierna hebben de zichtbare vaatjes geen functie meer en zal het lichaam deze afvoeren.

Bij pigmentbehandelingen neemt pigment de energie van een laserstraal op, waarbij het pigment in korte tijd heel heet wordt. Het pigment wordt als het ware uit elkaar geschoten. Dit zal leiden tot afschilfering en/of korstjes die vanzelf genezen. Het overige pigment wordt door het lichaam zelf afgevoerd.

Hoe lang duurt een behandeling?
Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de hoeveelheid plekjes en de locatie hiervan. In de meeste gevallen duurt het enkele minuten, maar bij grote oppervlakten kan het iers langer duren.

Wat mag ik verwachten?

Doet het pijn?
De behandeling doet geen pijn. De warmte die gevoeld wordt zodra een puls wordt gezet is binnen een fractie verdwenen. Na de behandeling kunt u een warm en enigszins branderig gevoel ervaren.

Wat moet ik doen voor en na de behandeling?
Tot vier weken voor en na de behandeling moet u beschermd zijn tegen zonlicht. Als het onvermijdelijk is en u toch wordt blootgesteld aan zonlicht, dient u zonnebrand van minimaal factor 30 te gebruiken. Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is tijdens de behandeling.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Tussen verschillende behandelingen moeten 4 tot 6 weken zitten. Deze tijd heeft het lichaam nodig om de plekjes op te ruimen. Voor het verwijderen van pigment zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Bij rode vaatjes zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Echter kan het aantal behandelingen altijd afwijken, uw behandelaar kan hier een goed advies in geven.

Zijn er bijwerkingen of risico’s?
De huid kan tijdens en na de behandeling warm aanvoelen. Verder is er, net als bij iedere andere laserbehandeling, een kleine kans dat er schade aan de huid ontstaat. Hierdoor kan er mogelijk een brandwondje en/of kleurverschil in de huid ontstaan. Deze verkleuring trekt echter binnen weken tot maanden bij.