Wat is skinpen – medisch microneedling 2.0?

Op deze pagina staat de uitgebreide uitleg over de SkinPen!

Onverslaanbare veiligheid – Bewezen resultaat – Minimale downtime

Klik op de foto’s hieronder om ze vergroot te bekijken!

Indicaties

Huidindicaties behandelen met de SkinPen

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

 • Acnelittekens
 • Chirurgische littekens
 • Striae
 • Doffe huid
 • Grove huidstructuur (grove poriën)
 • Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
 • Pigmentvlekken
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Verslapte huid

De SkinPen zorgt voor algehele verbetering van de huidconditie en versoepelt effectief stugge weefselstructuren. Denk hierbij aan littekenweefsel of stugge rimpels. De SkinPen detecteert zelf de mate van stugheid (weerstand) en past hierop de behandelsnelheid aan, zodat de ingestelde naalddiepte gegarandeerd bereikt wordt. Op deze manier kunnen alle indicaties effectief behandeld worden in één behandeling.

(Acne)littekens en rimpels

Van de SkinPen is klinisch aangetoond dat het de verschijning van acnelittekens vermindert. Bij (acne)littekens, striae en stugge rimpels is het nodig om in het diepst van de tweede huidlaag te kunnen werken (reticulair), zodat deze stugge weefselstructuren losgemaakt kunnen worden. Een kenmerk hiervan is dat puntbloedinkjes zullen optreden tijdens de SkinPen-CIT behandeling. Tevens wordt het litteken sterk doorbloed en soepeler, waardoor deze minder zichtbaar wordt of zelfs zal verdwijnen.

Pigmentatie en doffe huid

Om de diepere huidlaag te kunnen bereiken wordt ook de gehele opperhuid behandeld. In de opperhuid worden alle huidcellen gevormd (hoorncellen en pigmentcellen). Deze huidcellen zijn op specifieke wijze georganiseerd en communiceren met elkaar. Deze communicatie en organisatie kunnen verstoord zijn, wat resulteert in een doffe, droge en ruwe huid met grove poriën en pigmentvlekken.

Met de SkinPen wordt de eerste huidlaag weer gerangschikt en worden de pigmentcellen gereguleerd, wat resulteert in een egale, stralende en gladde huid. Door de celdeling te stimuleren, worden versneld nieuwe en gezonde cellen aangemaakt die in de plaats komen van de oude en beschadigde cellen.

Collageeninductietherapie (CIT)

De focus ligt op de behandeling van de tweede huidlaag – de lederhuid – ook wel collageeninductietherapie genoemd (CIT). In deze huidlaag bevinden zich de fibroblasten, welke collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Behandeling van de fibroblast zorgt ervoor dat de huid haar volume terugkrijgt en rimpels zullen verfijnen. Wist je dat de werking van deze twee structuren vanaf je 25e jaarlijks afnemen? Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren!

Direct na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen.

Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten voor ten minste de eerste 48 uur om het herstel te bevorderen. Dit is in de behandelprijs inbegrepen. Medisch microneedling is een dynamisch proces, wat wilt zeggen dat voor een optimaal resultaat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn met een interval van 4 weken. Afhankelijk van de indicatie kan de SkinPen behandelaar een gerichte schatting geven over het benodigd aantal behandelingen en de tijd die tussen de behandeling dient te zitten.

SkinPen Treatment kit

Voor iedere behandeling is een SkinPen treatment kit nodig. Deze kit bestaat uit een naaldcartridge en een biosheath, zie veiligheid. Ook bevat de treatment kit twee Skinfuse producten voor na de behandeling. Skinfuse is een huidverzorgingsregime specifiek ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met microneedling. Deze producten zorgen ervoor dat de huid na de behandeling precies de voeding krijgt die ze nodig heeft, zonder te worden blootgesteld aan mogelijk schadelijke ingrediënten of producten.

SkinFuse Lift & Rescue

Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijke helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Gebruik van elke andere tussenstof kan de aanmaak van collageen in de weg staan waardoor een SkinPen behandeling zijn effectiviteit verliest.

Het Rescue Calming Complex zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt. Zeker de eerste 24 uur is de nazorg erop gericht om de huid te beschermen met deze emulsie en zo het huidherstel zonder belemmering te laten verlopen.

Basis SkinPen

Werking

Met een SkinPenbehandeling wordt de natuurlijke aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur geactiveerd. Collageen zorgt voor volume, elastine zorgt voor veerkracht en hyaluronzuur zorgt voor hydratatie van de huid. Het resultaat is een gezonde, egale en strakke huid

Behandeling

De Skinpen maakt miniscuul kleine microkanaaltjes tot in de dermis waarmee het eigen huidherstellendvermogen in gang gezet wordt waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Dit is precies wat er nodig is voor een strakke, stevige en jeugdige huid.

Adviesprijs behandeling

De adviesprijs voor deze behandeling is €194,95

De behandeling bestaat uit:

 • 1 SkinPen behandeling

SkinPen Premium

Werking

Deze Luxueuze behandeling bestaat uit een Microneedling fase met de SkinPen welke afgerond wordt met een nabehandeling met het Premium Biocellulose Masker. Een doorschijnend tweede huid masker welke zich perfect aansluit op de behoefte van de huid na een SkinPenbehandeling. Het masker verzacht de gevoelige huid die jeukt of trekkerig aanvoelt. Daarbij kalmeert en verzorgt het masker de huid op comfortabele wijze waarbij het natuurlijk genezingsproces van de huid wordt ondersteund.

Behandeling

De Skinpen maakt miniscuul kleine microkanaaltjes tot in de dermis waarmee het eigen huidherstellendvermogen in gang gezet wordt waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. Het masker kan direct inclinic na behandeling met de SkinPen toegepast worden. Het tweede masker wordt meegegeven voor thuisgebruik. Ook kan er voor gekozen worden om de 2 maskers beiden mee te geven voor thuisgebruik.

Adviesprijs behandeling

De adviesprijs voor deze behandeling is €219,95

De behandeling bestaat uit:

 • 1 SkinPen behandeling
 • 2 Premium Biocellulose maskers

SkinPen kuur

De SkinPen behandeling is niet alleen los verkrijgbaar. Je kan de behandeling ook in kuren doen. Zo kun je het optimale resultaat behalen door dit behandeltraject te volgen. De SkinPen in combinatie met een peeling kan ook worden geboekt in kuren. Wij adviseren om minimaal 4 weken tussen elke SkinPen behandeling te wachten. Hetzelfde geld als je de SkinPen combineert met (TCA) peelings. Je betaalt in één keer alle behandelingen met korting.

Intake – SkinPen €0,00

SkinPen – incl. producten €194,95

SkinPen Premium – incl. producten €219,95

SkinPen – incl. producten – Kuur van 4 €783,80  €699,95

SkinPen – incl. producten – Kuur van 6 €1.169,70  €899,95

2x Peeling & 2x SkinPen – Kuur van 4 – incl. producten €569,80  €499,95

2x TCA Peeling & 2x SkinPen – Kuur van 4 – incl. producten €699,80  €599,95

Veelgestelde vragen

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse® Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.
De behandelde huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/ prikkelend aan. De roodheid trekt binnen enkele uren tot 24 uur weg. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven.
In de komende 24 uur na de behandeling wordt de Skinfuse® Lift HG 2-4 maal aangebracht voor de nodige hydratatie. De volgende 24 uur breng je de Skinfuse® RESCUE crème naar behoefte aan. Deze crème helpt de huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen.
Na enkele dagen kan de behandelde huid gaan schilferen. Dit is een teken dat de huid versneld aan het vernieuwen is. Lichte korstvorming kan mogelijk zijn op intensief behandelde plaatsen, krabbel dan niet aan deze plekjes. Extra hydrateren kan nodig zijn als de huid droog is. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid. Na verloop van tijd kleurt dit bij. Binnen enkele weken zal de huid er verfijnder uitzien en gladder aanvoelen.
Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.
Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.