TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid, dus niet alleen voor een dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor een dunne of dunner wordende huid en een gevoelige huid.

Het is een combinatie peeling die met een speciale base solution die met onder andere vitaminen en antioxidanten wordt bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna er een gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

De peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

We beginnen de behandeling met het reinigen van de huid, daarna wordt de Easy TCA®-peeling in een aantal lagen op je huid aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar valt in de praktijk erg mee: onze Easy TCA® Pain Control-peeling bevat een pijnstillend ingrediënt, wat de behandeling een stuk prettiger maakt.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten; je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen. Aansluitend gebruik je 2 keer per dag zowel de voor jou geschikte Spf voor uv-bescherming.

Dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er weinig zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.
Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af.

Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Behalve in het gezicht kunnen met een TCA-peeling ook prachtige resultaten bereikt worden op andere gebieden zoals de decolleté en handen. Dit doen wij tegen een meerprijs van €25.

Het behandelplan wordt afgestemd op enerzijds het resultaat dat je wilt bereiken en anderzijds wat je huid nodig heeft. Doorgaans geeft een kuur van een aantal peeling sessies, met een interval van 1 of 2 weken tussen de behandelingen, het beste resultaat.

Contra-indicaties

Je kunt (nog) geen Easy TCA®-peeling ondergaan als je

 • ontstekingen/infecties hebt
 • insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent,
 • immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,
 • onder behandeling bent voor kanker,
 • last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),
 • nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,
 • verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,
 • een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,
 • zwanger bent of borstvoeding geeft,
 • na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt,
 • of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van je huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA®-peeling ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar.
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.