Wat is wax?

De wax die we in onze salon gebruiken is gemaakt van een natuurlijke substantie en verrijkt met aromatische oliën. De wax is warm en zacht en wordt met een spatel op een stukje huid aangebracht. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes. Doordat de wax in een paar seconden harder wordt, kunnen de haartjes eraan blijven kleven en worden zo verwijderd.

Waarom kiezen voor wax?

Met waxen verwijder je alle haartjes inclusief de wortels. Het voordeel is dat je een zachte, gladde huid hebt, zonder harde stoppels, huidirritatie of ingroeiende haren.
Waxen van je gezicht is belangrijk om voor een langere periode een zachte, gladde huid te hebben. Houd je hirsutisme of hypertrichose onder controle!

Voorbereiding

Als je een paar dagen achter elkaar vóór de afspraak je huid licht scrubt, dan verwijder je dode huidcellen en zitten de haren wat losser in het haarzakje. Ook staan de haren wat meer rechtop waardoor het waxen minder pijnlijk is en gemakkelijker gaat. De wax waarmee wij werken is van het merk Lycon. Deze wax verwijdert haartjes al vanaf 2 mm! Perfect voor korte, hardnekkige haren op ieder deel van het gezicht.

Is waxen pijnlijk?

Door de waxmethode die wij bij Ooh Lala Beauty & Huidtherapie toepassen, ervaar je veel minder pijn dan bij traditionele harsbehandelingen. Bovendien, als je vaker waxt, worden de behandelingen ook steeds minder pijnlijk, omdat de haartjes steeds makkelijker loslaten uit het haarzakje.

Nabehandeling

In de 24 tot 48 uur na je bezoek houd je je huid schoon en vermijd je warmte en wrijving. Douche niet te heet, ga niet in de sauna of onder de zonnebank en ga liefst ook niet direct sporten. Draag geen knellende kleding.
Vanaf 3 dagen na de wax behandeling raden we je aan om te scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen.

Wanneer niet waxen?

  • De Lycon wax wordt geruikt op een extra lage temperatuur, uitstekend voor de meest gevoelige huid in het gezicht of op het lichaam. Toch zijn bepaalde huidtypes erg gevoelig of dun. Dan kan je beter niet waxen. Als je twijfelt over wat voor huidtype je hebt, maak dan een afspraak zodat we je huid kunnen bekijken en dan kunnen beslissen om wel of niet te waxen.
  • Als je door de zon verbrand bent, raden we je af een behandeling te ondergaan. Ook als je antibiotica gebruikt of in de afgelopen maand gebruikt hebt is het beter om even met een waxbehandeling te wachten.
  • Ook is het beter om niet vóór de behandeling te gaan sporten of dat je overhaast naar de salon komt: waxen zal een bezwete of klamme huid extra belasten met het verwijderen/aftrekken van de wax van de huid.

Ontharen van het gezicht kan altijd toegevoegd worden aan een facial. Maak een afspraak!