Haal het beste uit je huid met Décaar

Décaar huidverzorgingsproducten zijn ontworpen om de huid te voeden en te beschermen tegen de agressieve elementen van de omgeving. Met natuurlijke ingrediënten zoals vitamines, mineralen en botanische extracten bieden de producten oplossingen die helpen om de huid er gezond en stralend uit te laten zien. Deze producten zijn geformuleerd met de nieuwste technologie en worden onder andere gebruikt tijdens camouflagetherapie. Dit is alles wat je moet weten over camouflagetherapie producten.

camouflagetherapie producten         

Wat zijn camouflagetherapie producten precies?

Camouflagetherapie is een soort therapie waarbij producten worden gebruikt om mensen met huidaandoeningen, zoals vitiligo, psoriasis en moedervlekken, te helpen. Camouflageproducten worden gebruikt om de aangetaste delen van de huid te bedekken en een egalere teint te creëren. Deze producten kunnen worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen of therapieën of als op zichzelf staande behandelingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals crèmes, gels, sprays en sticks.

Camouflagetherapie is een populaire manier om huidonvolkomenheden, vlekken en littekens te verbergen. Het gaat om het gebruik van speciale producten zoals camouflagemake-up, huidbedekking en make-up met speciale effecten. Het gebruik van deze producten wordt steeds populairder omdat mensen op zoek zijn naar manieren om hun huidproblemen te verdoezelen zonder operatie of andere medische behandelingen.

Dermablend make-up is een van de meest populaire soorten camouflagetherapie producten op de markt. Het is ontworpen om volledige dekking te bieden, terwijl de natuurlijke huidskleur van de gebruiker toch zichtbaar blijft. Deze producten zijn bestand tegen weersomstandigheden en zweet, waardoor je na een camouflagetherapie behandeling ongestoord van de dag kunt genieten.

De voordelen van camouflagetherapie producten

Camouflagetherapie biedt verschillende voordelen voor mensen die last hebben van huidaandoeningen. De grootste voordelen van deze therapie en de bijbehorende producten zijn:

 • meer zelfvertrouwen en eigenwaarde;
 • het beschermen van de huid door een barrière te vormen tegen omgevingsfactoren;
 • het verminderen van oneffenheden;
 • minder rode plekken of irritatie;
 • verlichting van jeuk door de huidaandoening.

De nadelen van camouflage therapie producten

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan camouflagetherapie producten verbonden:

 • camouflagetherapie is niet permanent;
 • het aanbrengen van producten kan in het begin veel tijd in beslag nemen.

Hiernaast is het niet altijd mogelijk om camouflagetherapie producten op de huid aan te brengen. Dit is het geval bij mensen die last hebben van:

 • eczeem;
 • maligne en premaligne tumoren;
 • pityriasis;
 • schimmels;
 • open wonden;
 • actieve acne met ontstekingen.

Ontdek de juiste producten voor jouw huidtype

Om de juiste producten voor jouw huidtype te vinden, moet je eerst weten wat jouw huidtype precies is. Om hier achter te komen, begin je met het reinigen van je huid. Smeer na het reinigen geen crèmes op de huid om je huidtype te bepalen. De meeste mensen hebben één van de volgende huidtypes:

 • droge huid;
 • vette huid;
 • gehydrateerde huid;
 • gevoelige huid;
 • normale huid;
 • gemengde huid.

Hiernaast kun je last hebben van acne. Dit uit zich in kleine puistjes en ontstekingen in de huid, meestal op het gezicht of in de hals. Je kunt ook last hebben van couperose. Couperose kenmerkt zich door zichtbare haarvaatjes in je gezicht. Hiernaast is het mogelijk dat je huid na reiniging wat roder is op de wangen en de neus. Is dit het geval? Dan heb je waarschijnlijk last van couperose. Je kent dit misschien ook wel als een zeer milde vorm van rosacea.

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening die meestal het gezicht aantast. Het wordt gekenmerkt door roodheid, bultjes en puistjes op het gezicht, evenals andere symptomen zoals brandende of stekende gevoelens, verdikking van de huid en zichtbare bloedvaten. Het kan mensen van alle leeftijden en geslachten treffen, maar wordt het meest gezien bij vrouwen van middelbare leeftijd. Rosacea kan mild of ernstig zijn en gaat vaak gepaard met gevoelens van verlegenheid of zelfbewustzijn. Behandelingsopties omvatten medicatie, antibiotica, laserbehandelingen en veranderingen in levensstijl. Bij Couperose heb je enkel last van roodheid rondom de neus en op de wangen.

Camouflagetherapie producten kopen

Ben je op zoek naar een manier om je huidaandoening te camoufleren? Producten voor camouflagetherapie kunnen je helpen om op een laagdrempelige manier gewenste resultaten te bereiken. Of het nu gaat om een litteken, een moedervlek of een andere huidaandoening, producten voor camouflagetherapie kunnen ze minder zichtbaar maken. Ze zijn ontworpen om zich aan te passen aan je natuurlijke huidskleur en -textuur en zorgen voor een langdurige dekking.

Wil je camouflageproducten kopen of ben je geïnteresseerd in een camouflagetherapie behandeling? Raadpleeg dan eerst je zorgverzekering! De kans is namelijk groot dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent, een camouflagetherapie behandeling vergoedt wordt. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over deze behandeling of lees verder op onze website.