SkinPen – Medisch microneedling

Per 26 mei 2021 gaan de nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR) van kracht. Zo kan een product in een andere CE klasse vallen en moet het voldoen aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen. Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/medische-hulpmiddelen/nieuwe-wetgeving-medische-hulpmiddelen.

Certificatie instelling BSI (Notified body; onafhankelijke keuringsinstantie) heeft een Klasse 2a CE-certificeringsmerk toegekend aan de SkinPen®. De certificering bevestigt de veiligheid en gebruik van een SkinPen. De SkinPen heeft als enige microneedling systeem naast een FDA-goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft een beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat. Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Ooh Lala Beauty & Huidtherapie. Getest en gevalideerd in laboratoria om het risico op kruisbesmetting te voorkomen, komt de SkinPen als enige uit de gekeurde kwaliteitssystemen. Vandaar dat de SkinPen ook wel medisch microneedling 2.0 wordt genoemd.

Voordelen van de SkinPen

– FDA-goedgekeurd – dus voldoet aan strenge Amerikaanse veiligheids- en gebruikseisen
– Medische CE klasse 2a – dus voldoet aan strenge Europese veiligheids- en gebruikseisen
– ISO13485 certificaat – de fabrikant van SkinPen heeft een beproefd kwaliteitssysteem op de organisatie
– Getest en gevalideerd in laboratoria om het risico op kruisbesmetting te voorkomen
– Geschikt voor alle huidtypen
– Behandelingen kunnen het hele jaar door

Onverslaanbare veiligheid – Bewezen resultaat – Minimale downtime

Wat doet de SkinPen voor jouw huid?

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!

Wat maakt de SkinPen zo veilig?

Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Het mechaniek van de SkinPen zit namelijk in de verwisselbare kop en de naalddiepte kan op de cartridge zelf ingesteld kan worden. Hierdoor gaat de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld en is optimale veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Bovendien beschikken de naaldcartridges over een veiligheidsmechanisme, dat ervoor zorgt dat elke naaldcartridge maar één keer gebruikt kan worden. De kans op kruisbesmetting (het overbrengen van andermans bloed en/of ziektes) is hierdoor 0%.

De huid in de diepte vernieuwen zonder oppervlakkige schade Medisch microneedling wordt ingezet om de huid te vernieuwen en te verbeteren middels steriele en zuivere naaldjes. Er worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huideigen wondgenezing wordt aangezet. De naalddiepte kan handmatig ingesteld worden naar de behoeften van de huid. Met het creëren van de microkanaaltjes wordt de algehele huidconditie verbeterd, maar kunnen ook specifieke indicaties behandeld worden.

De SkinPen behandeling is ervoor gemaakt om de huid in de diepte te vernieuwen, zonder onnodige schade aan het oppervlak aan te richten. Met de 14 steriele en zuivere naaldjes die de hardheid en scherpte gedurende de hele behandeling, wordt het juiste type collageen (type 3) aangemaakt. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekentjes. Dit is een must voor het aanmaken van een gezonde, nieuwe huid: enkel met zuivere naaldjes wordt de embryonale wondgenezing aangezet en worden de gewenste resultaten behaald in enkele behandelingen, zonder neveneffecten.

Collageeninductietherapie (CIT)

De focus ligt op de behandeling van de tweede huidlaag – de lederhuid – ook wel collageeninductietherapie genoemd (CIT). In deze huidlaag bevinden zich de fibroblasten, welke collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Behandeling van de fibroblast zorgt ervoor dat de huid haar volume terugkrijgt en rimpels zullen verfijnen. Wist je dat de werking van deze twee structuren vanaf je 25e jaarlijks afnemen? Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren!

Wat is collageen en elastine?

Collageen bevindt zich in de huid. De bovenste laag van de huid is de opperhuid (epidermis), waar de huidcellen zich bevinden. Daaronder zit de lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (hypodermis). Hier bevinden zich belangrijke onderdelen van je huid, zoals bloedvaten en haarzakjes. Daartussen zit veel elastine en collageen. Elastine is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van de huid. De lederhuid bestaat uit ongeveer 30% collageen. Collageen en elastine samen zorgen voor de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid.

Types collageen

Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
Collageen type 2 in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
Collageen type 3 in huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.