Couperose en rosacea

Couperose en rosacea zijn twee verschillende aandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht. Dit worden ook wel teleangiectasien genoemd. Bij rosacea zien we deze verschijnselen ook maar hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Beide kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals leeftijd, genen en diëten.

Couperose

Een Couperose-gevoelige huid behoort tot de categorie ‘overgevoelige huid’. Als symptomen ervaren patiënten een stekend en branderig gevoel. Een Couperose-gevoelige huid is te omschrijven als rood, droog en gevoelig. De roodheid is het effect van uitgezette bloedvaten die door een verzwakte elasticiteit niet verkleinen wanneer er een flinke stroom bloed door heen gaat, iets wat bij een normale huid wel gebeurt. Een Couperose-gevoelige huid komt en gaat, vooral in de beginfase. Als het vaker voorkomt en in een gevorderd stadium raakt, kan de roodheid blijvend op de huid zichtbaar worden en kan het overgaan in rosacea.

Hoe kan ik couperose laten behandelen?

Couperose wordt het effectiefst behandeld middels lasertherapie waarbij de verwijde bloedvaten worden dichtgeschroeid met warmte. Hierna hebben de zichtbare vaatjes geen functie meer en zal het lichaam deze afvoeren. Met een laser van slechts enkele milimeters kunnen zichtbare vaatjes nauwkeurig behandeld worden, zonder dat de huid eromheen beschadigd raakt. Lees op deze pagina meer over de laserbehandeling.

Rosacea

Rosacea is een chronische, onregelmatige ontstekingsziekte die voorkomt onder 10% van de volwassen bevolking. Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht, die vooral gezien wordt bij vrouwen van middelbare leeftijd. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Oogafwijkingen komen vaak voor bij rosacea en variëren van mild tot ernstig.
Rosacea wordt wel eens verward met acne wegens de puistjes, echter is rosacea geen variant van acne.

Hoe kan ik rosacea laten behandelen?

Aangezien rosacea een combinatie is van puistjes, bultjes en rode vaatjes behandelen wij rosacea middels verschillende behandeltechnieken. een combinatie van lasertherapie en de calming facial geven prachtige resultaten. Lees op deze pagina meer over de calming facial.