Een slappe huid kenmerkt zich door een gebrek aan volume. Fijne lijntjes en rimpels zijn duidelijk zichtbaar en de huid heeft een gebrek aan vocht. Het ontstaan van huidveroudering is afhankelijk van verschillende factoren. De huid kan sneller verouderen door genetische factoren, maar huidveroudering kan ook later intreden door bijvoorbeeld genetische aanleg voor een vettere huid.

Het natuurlijke proces van huidveroudering wordt intrinsieke veroudering genoemd. Intrinsieke veroudering ontstaat naarmate de jaren verstrijken en resulteert in een vertraagde celvernieuwing en een verminderde collageenproductie. De hoeveelheid elastine, een huidversterkend eiwit, neemt af en de functie van de zweet- en olieklieren vermindert. Het gevolg: een dunnere huid met zichtbaar minder volume.

Er zijn diverse behandelingen tegen rimpels en een slappe huid, zoals de Anti-Aging en peelings, echter is de behandeling met de beste resultaten de Skinpen! Dit komt omdat de SkinPen direct collageen type 3 aanmaak stimuleert, hetgeen belangrijk is ter versteviging van een verslapte huid. Bekijk hier wat de SkinPen voor jouw huid kan betekenen.