Als je je ooit hebt afgevraagd wat Shellac is, ben je niet de enige. Shellac is een hybride formule met UV-gel en traditionele nagellak die zorgt voor een harde lakafwerking. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en is ook snel te verwijderen. Deze eigenschappen maken de lak een geweldige vervanging voor traditionele nagellak. Ben je op zoek naar een manier om je manicure langer mee te laten gaan dan traditionele nagellak? Dan is Shellac de perfecte oplossing. Ook voor prachtige Valentijns nagels die lang blijven zitten!

Shellac

Wat is het verschil tussen Shellac en Gellak?

Als je op zoek bent naar een langdurige manicure, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Gellak voor je nagels. Inmiddels bestaat er ook Shellac, maar wat is het verschil tussen deze twee? Shellac is een combinatie van gel en normale nagellak die in dunne lagen wordt aangebracht als gewone nagellak. Deze lak heeft bovendien minder tijd nodig om aan te brengen of uit te harden dan gelnagels, waardoor het een ideale keuze is voor drukke vrouwen die er op hun best uit willen zien.

Gellak bestaat volledig uit gel en kan ongeveer 3 weken gedragen worden. Gellak heeft meer tijd nodig om uit te harden en is bovendien schadelijker voor je nagels. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier waarop je Gellak weer van je nagels afhaalt. Waar je Shellac in 15 minuten met aceton van je nagels kunt verwijderen, moet Gellak vaak weg geveild worden. Dit kan je natuurlijke nagels beschadigen en dunner maken.

Hoe lang blijft Shellac zitten?

Shellac blijft ongeveer 2 weken zitten. Het proces van het aanbrengen van deze lak duurt langer dan het aanbrengen van traditionele nagellak, maar omdat het ook langer mooi blijft is het wachten op het aanbrengen de moeite waard. Om het beste uit je nagels te halen na een Shellac behandeling wordt er nagelriemolie op de nagelriemen aangebracht. Nagelriemolie helpt je nagels gehydrateerd te houden en voorkomt dat ze barsten en breken. Hiernaast zorgt de olie voor een verzorgde uitstraling van de nagels en stimuleert het de bloedcirculatie onder de nagelplaat.

Valentijns nagels maken met CND Shellac

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je liefde te tonen door jezelf uit te drukken met mooie nagels! Met CND Shellac creëer je een unieke nagellook die tot twee weken blijft zitten. Of je nu op zoek bent naar iets subtiels en klassieks of iets gedurfds en creatiefs, CND Shellac heeft de perfecte tinten om uit te kiezen. Ben je niet goed met het aanbrengen van nagellak? Dan is er nog geen man overboord! Bij Ooh Lala Beauty kun je namelijk een Shellac behandeling boeken. Kom je naar onze salon, dan toveren wij jouw idee om tot een mooi design voor je Valentijns nagels! Nog even alle voordelen op een rij:

  • Shellac blijft tot wel twee weken zitten;
  • Je haalt de lak er eenvoudig zelf af met aceton;
  • CND Shellac is beschikbaar in 72 verschillende kleuren;
  • Shellac is ten opzichte van Gellak minder schadelijk voor je nagels.

Is Shellac schadelijk voor je nagels?

In een notendop is Shellac niet schadelijk voor je nagels, maar om je nagels zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk om de lak op de juiste manier te gebruiken. Hiernaast is het belangrijk om de lak er op de juiste manier af te halen. Doe je dit namelijk niet, dan is de kans op schade het grootst. Je voorkomt schade door de volgende tips toe te passen.

Verwijder Shellac niet door het van je nagels af te trekken

Of je nu normale nagellak of Shellac draagt, de lak hecht zich aan je natuurlijke nagels. Trek je de lak er dus van af, dan trek je ook een laag van je natuurlijke nagel mee. Dit zorgt voor ribbels en oneffenheden in de natuurlijke nagel die je er niet meer uit krijgt. Heb je hier last van, dan moet je wachten tot de nagel is uitgegroeid. Zonde!

Verzorg je nagelriemen goed na de behandeling

Door je nagelriemen goed te verzorgen is de kans op ontstekingen kleiner. Je nagelriemen zijn er namelijk niet voor niets en tijdens een manicure worden de nagelriemen meestal teruggeduwd of weggeknipt. Verzorg je de nagelriemen hierna met een goede olie, dan verklein je de kans dat de nagelriemen niet meer terug groeien. Geef ze daarom wat liefde met een voedende olie!

Las altijd een stopweek in

Alhoewel mooie nagels goed zijn voor je humeur, is het constant dragen van nagellak niet zo goed voor je nagels. Zorg ervoor dat je je nagels voldoende rust en lucht geeft door na elke 4 weken een stopweek in te lassen. Draag tijdens deze week geen nagellak, maar blijf je nagels wel verzorgen met olie om het beste uit je nagels te halen.

Wil je direct een Shellac behandeling boeken? Maak hier een afspraak of neem contact op met ons team voor meer informatie over een Shellac behandeling!