De veganistische en duurzame schoonheidsindustrie is booming. Steeds meer mensen worden zich bewust van de ecologische en ethische gevolgen van hun schoonheidsproducten, en daarom zijn veel mensen op zoek naar vegan & duurzame beauty producten die niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor dier en natuur. In dit artikel vertellen wij je meer over deze producten, welk merk door ons de voorkeur krijgt en waarom!

“De veganistische en duurzame schoonheidsindustrie zit in de lift. Nu meer mensen zich bewust worden van de negatieve impact van op dieren gebaseerde schoonheidsproducten, wenden ze zich tot veganistische en duurzame opties. Sommige bedrijven gaan nog een stap verder om voor het milieu te zorgen door natuurlijke ingrediënten te gebruiken die niet schadelijk zijn. Deze bedrijven hebben ook een minimale ecologische voetafdruk, waardoor ze nauwelijks bijdragen aan klimaatverandering.”

Vegan & duurzame beauty producten

Over de voordelen van vegan & duurzame beauty producten

Zowel vegan als duurzame producten worden gekenmerkt door de manier waarop ze geproduceerd zijn. Wanneer beauty producten worden gemaakt en het milieu vrijwel niet belast wordt dan spreken we over duurzame producten. Het is ook mogelijk dat duurzame producten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Vegan producten hebben dezelfde eigenschap, maar zijn hiernaast 100% vrij van dierlijke bijproducten. Deze producten zijn bovendien gemaakt zonder processen die schadelijk zijn voor dier en natuur.

Vegan en duurzame beauty producten hebben verschillende voordelen. Kies je voor veganistische producten dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • veganistische producten zijn niet op dieren getest en er worden geen dierlijke bijproducten gebruikt bij het produceren van vegan beauty producten;
  • veganistische producten zijn meestal vrij van chemicaliën en synthetische ingrediënten en daarom gezonder voor je lichaam;
  • veganistische producten zijn meestal 100% natuurlijk, waardoor ze ook goed geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Duurzame beauty producten brengen de volgende voordelen met zich mee:

  • de verpakking is zeer duurzaam en kan meestal opnieuw gevuld worden;
  • duurzame producten worden op een verantwoorde manier geproduceerd, waardoor ze een minimale impact hebben op de natuur;
  • duurzame bedrijven dragen ook op andere manieren bij aan het verbeteren van de wereld. Dit doen ze door bijvoorbeeld een boom te planten voor elk verkocht product.

Dit doen veganistische en duurzame producten met je huid

Veganistische huidverzorgingsproducten en beauty producten zijn meestal gemaakt van plantaardige ingrediënten waarvan bekend is dat ze antioxiderende eigenschappen hebben. Zo zijn veel producten verrijkt met vitamine A, vitamine C en bètacaroteen. Deze ingrediënten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die vroegtijdige veroudering en rimpels kunnen veroorzaken. Veganistische en duurzame beauty producten bevatten ook minder giftige chemicaliën dan conventionele huidverzorgingsproducten, omdat ze geen dierlijke vetten of oliën bevatten.

Bij de veganistische levensstijl gaat het niet alleen om wat je eet, maar ook om wat je op je huid smeert. Het belangrijkste om te onthouden over veganistische schoonheidsproducten is dat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten, zoals honing, bijenwas, karmijn en lanoline. Veganistische schoonheidsproducten kunnen voor alle haar- en huidtypes worden gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze producten minder goed werken, omdat ze speciaal zijn afgestemd op verschillende soorten huid- een haartypes.

Vegan huidverzorging van hoge kwaliteit

Of je nu op zoek bent naar veganistische producten voor je haarverzorging, huidverzorging en zelfs ontspanning. Bij Laouta vind je een collectie van kwalitatieve vegan & duurzame beauty producten. Zo verkopen zij bijvoorbeeld vegan en duurzame crèmes en oliën met en zonder SPF en zeepbars die je voor het gezicht, je handen en je lichaam kunt gebruiken. Het is belangrijk om vegan beauty producten te kiezen van hoge kwaliteit, omdat deze producten langer bruikbaar blijven. Je moet ze dan wel goed bewaren, omdat invloeden van buitenaf vaak een invloed hebben op de kwaliteit van natuurlijke beauty producten.

Kies je voor vegan en duurzame producten, dan betaal je in eerste instantie meer geld voor de aankoop van het product. Dit komt omdat de productie hiervan vaak om meer mankracht vraagt. Toch zijn vegan en duurzame producten niet zo zeer duurder dan de producten die je normaal gesproken gebruikt. Een fles shampoo is bijvoorbeeld binnen een maand op, terwijl een shampoo bar soms wel 6 maanden lang volhoudt. Op de korte termijn betaal je dus iets meer voor deze producten, maar op de lange termijn bespaar je juist geld!

“Wist je dat… je huid alle producten die je gebruikt opneemt? Gebruik je dus synthetische producten, dan neemt je lichaam ook synthetische stoffen op. Je voorkomt dit door voor duurzame en vegan beauty producten te kiezen.”

Het is zelfs mogelijk om een vegan facial behandeling te boeken! Benieuwd naar hoe dat precies werkt? Ontdek er alles over op deze pagina.