Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om veganistisch te leven. Sommige mensen hebben ethische zorgen over de manier waarop dieren worden behandeld door de vee-industrie. Anderen worden gemotiveerd door gezondheidsproblemen of omgevingsfactoren zoals de opwarming van de aarde en honger in de wereld. Kies je voor een Vegan Lifestyle dan is dit een manier van leven die de uitbuiting van dieren in welke vorm dan ook probeert uit te sluiten. Het gaat niet alleen om wat je eet. Het gaat om wat je draagt, wat je koopt en wat je doet. Sta jij op het punt om een veganistische of vegetarische levensstijl over te nemen? Dan is dit alles wat je moet weten over de Vegan Lifestyle. 

vegan lifestyle

Wat is het verschil tussen veganistisch en vegetarisch?

Ga je voor een vegan lifestyle, dan probeer je alle vormen van uitbuiting en wreedheid van dieren uit te sluiten, terwijl vegetarische mensen bijvoorbeeld nog producten gebruiken met dierlijke bijproducten. Een veganistisch dieet bevat alleen planten, zoals groenten en fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden. Veganisten vermijden voedingsmiddelen die dierlijke producten of bijproducten bevatten, zoals zuivel, eieren, honing en gelatine.

Een vegetarisch dieet is een dieet waarbij geen vlees of vis wordt gegeten, maar wel andere dierlijke producten zoals zuivel of eieren. Vegetariërs nemen deze levensstijl vaak aan om gezondheidsredenen of om ethische redenen. Ben je vegetarisch, dan gebruik je bijvoorbeeld producten waar bijenwas in verwerkt is, terwijl een veganist deze producten juist vermijd.

Hoe zet je de eerste stap naar een vegan lifestyle?

De eerste en meest eenvoudige stap naar veganisme is om stoppen met het gebruiken en consumeren van dierlijke producten. Dat kan door vanaf vandaag alle dierlijke producten en bijproducten te verbannen, of door geleidelijk de dagelijkse consumptie van dierlijke producten te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld een paar vaste dagen uitkiezen waarop je geen vlees, vis of gevogelte eet.

Als je de vegan lifestyle wilt adopteren, dan moet je dus volledig stoppen met het consumeren van alle dierlijke producten en ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dit omvat vlees, vis, gevogelte, eieren, zuivelproducten zoals melk en kaas en alle voedingsmiddelen die deze ingrediënten bevatten. Het nadeel hiervan is dat je sommige voedingsstoffen niet meer of minder binnenkrijgt. Daarom slikken veganisten vaak Vitamine B12 bij, omdat je dit stofje alleen kunt vinden in dierlijke producten.

Wat zijn de voordelen van een veganistisch leven?

Een veganistisch dieet gaat niet alleen over eten. Het gaat ook om milieu, duurzaamheid en dierenwelzijn. Een veganistisch leven is een gezonde levensstijl die je kan helpen gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren. Er zijn veel verschillende voordelen verbonden aan de veganistische lifestyle, maar de belangrijkste zijn:

 • Een veganistisch dieet is een gezond dieet, dat je kan helpen gewicht te verliezen en het risico op hartaandoeningen of diabetes te verminderen.

 • Een veganistisch dieet is milieuvriendelijk. Volgens een onderzoek kan het overschakelen van een op vlees gebaseerd dieet naar een plantaardig dieet de uitstoot van broeikasgassen met wel 60% verminderen.

 • Veganisme beschermt het dierenwelzijn. Dieren hoeven niet te worden geslacht voor vleesproductie en worden dus ook niet gefokt voor de slacht.

 • Veganisten zijn doorgaans meer empathisch dan mensen die wel vlees eten. Ze geven meer om het milieu en andere dieren en mensen, waardoor ze in het dagelijks leven ook meer begrip kunnen opbrengen voor lastige situaties.

 • Veganisten leven gemiddeld langer dan mensen die vlees eten, omdat de bloeddruk lager is. Op de lange termijn zorgt dit voor minder hartproblemen, een minder hoge kans op kanker, diabetes en een lager LDL-cholesterol.

Pas de vegan lifestyle toe op alle vlakken van je leven

Een veganistische levensstijl kan worden toegepast op alle aspecten van je leven, niet alleen op wat je eet. Je kunt een duurzamer, milieuvriendelijker leven leiden door veganistische kleding, cosmetica en meubels te kiezen. Wij begrijpen dat wanneer je een vegan lifestyle volgt, je ook schoonheidsbehandelingen wilt ondergaan die passen bij je levensstijl. Daarom bieden wij bij Ooh Lala Beauty ook een Vegan Facial aan. De behandeling bestaat uit:

 • Een huidanalyse
 • Dubbele reiniging van de huid
 • Exfoliatie van de huid
 • Stomen van de huid
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Gezichtsmasker
 • LED Lichttherapie
 • Dag-verzorging
 • Persoonlijk gericht advies

Tijdens deze behandeling gebruiken wij de biologische producten van Lira Clinical, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van een heerlijke gezichtsbehandeling die je huid diep reinigt. Hiernaast geven onze professionals op maat gemaakt advies, zodat je je huidverzorging ook vanuit huis kunt verbeteren. Zo zorgen wij er samen voor dat je op een verantwoorde manier kunt genieten van schoonheidsbehandelingen in Rotterdam.

Wil je meer leren over over Vegan Facial? Klik hier om meer te lezen over deze behandeling.